people

Jelenlegi hely

Kovács László

az osztályvezető

1994. 11. 15. óta dolgozik a DSD-ben.

Dr. Kovács László, műszaki doktor, az MTA SZTAKI Elosztott Rendszerek Osztályának (DSD) alapítója és vezetője. Pályafutása kezdetén számos projektben vett részt a számítástechnikai hálózat protokollok kialakítása, a specifikáció és kivitelezés területein. Külföldi egyetemek és kutatóintézetek vendégoktatójaként tanított és kutatott éveken keresztül (University of Montreal, Kanada, University of Delaware, USA, École Normale Supérieure de Cachan, Franciaország). A W3C Tanácsadó Testületének tagja, számos nemzetközi tudományos konferencia elnöke, szervező és programbizottsági tagja, tudományos folyóirat szerkesztőbizottsági tagja.

Dr. Micsik András

csoportvezető, tudományos főmunkatárs

1994. 11. 15. óta dolgozik a DSD-ben.

Dr. Micsik András jelenleg a Szemantikus Web és a Linked Open Data (LOD) alkalmazási lehetőségeit kutatja különböző környezetekben, pl. repozitóriumokban, számítási felhőkben és e-science megoldásokban.

Pataki Balázs

Faj: csimpánz

1997. 10. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Szótártechnológus, EU-projektipari munkatárs, rendszer elosztási különmegbízott, önkéntes véradó (főleg mások vérét). Fő érdeklődési területe a webes technológiák, kollaboratív rendszerek és a nők, különösen ezek együttes kombinálásával. A W3C szabványok lelkes híve, gyerekeinek névként X-szel kezdődő rövidítéseket fog adni ("XPath, azonnal tedd le azt a szögbelővőt!"). Szereti a kihívásokat, és a csokoládét. Nem szereti, ha kihívják és nem kap csokoládét. Kedvenc szabadidős tevékenysége a hobbi.

Tóth Zoltán

alias Sac

2000. 07. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Úgy alakult, hogy Sac lettem. Egyszerű 3 betű, és tényleg nincsen semmi mélyebb értelme: s-a-c. Egyszerű, mint én. Sacként a tudásom C, PHP, Java és mindenféle nyelveken írt programok írására korlátozódik. Van pár tudományos publikációm is, melyeket főként a Veszprémi Egyetem PHd hallgatójaként követtem el. Belekóstoltam némely grafikai program használatába is, elboldogulok a Photoshop-pal, és ismerkedem a 3d-s ray-tracer szoftverekkel.

Pallinger Péter

2005. 09. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Informatikus mérnökként végeztem a BME-n. Főbb érdeklődési területeim a szemantikus web technológiák, az ontológiák, a leíró logikák és a tanuló rendszerek.

Virág Éva

2010. 01. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Angoltanárként végeztem az ELTE-n, majd gazdaságdiplomácia és menedzsment szakon a BGF-en. 8 évig angoltanárként, majd másfél évig a Nemzeti Múzeumban kiállításszervezőként dolgoztam. 2006-tól egy nemzetközi nagyvállalatnál regionális projekt koordinátori és asszisztensi munkakört töltöttem be. 2010. januárban kerültem a SZTAKI DSD osztályára, itt elsősorban projekt adminisztrációval és menedzsmenttel foglalkozom.

Tóth Szabolcs

2014. 03. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Az Óbudai Egyetem villamosmérnök szakának voltam hallgatója. Feladataim a DSD-ben a hardvertervezéstől a programozáson át a varrásig terjednek. Szabadidőmben a gordont koptatom, időnként új elektronikát is fejlesztek hozzá.

Felker Tamás

2014. 10. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai karán szereztem felsőfokú alapdiplomát, és most ugyanitt folytatom tanulmányaimat mesterképzésen. 2014 októbere óta dolgozom a DSD-ben, hol félig, hol teljesen, 2015 szeptembere óta éppen hogy csak. Főleg JAVA és C# programozási nyelveken programozok, de elboldogulok a JavaScript-tel és a PHP-val is.

Finta Norbert

2017. 10. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Az ELTE Informatikai Karán szereztem BSc diplomámat, a mesterkézpést pedig a BME-n folytatom. Eddig leginkább JAVA és C++ nyelveken programoztam, de mindig szívesen ismerkedek új programozási nyelvekkel, technológiákkal.

Hermann Zoltán

2015. 03. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Jelenleg az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán végzem tanulmányaimat,  mérnökinformatikus szakon. Érdekel a .NET alapú és mobil szoftverfejlesztés. Szabadidőmben szívesen kirándulok, sétálok, vagy kerékpározok.

Naszradi Mihály

2015. 09. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem programtervező informatikus hallgatója vagyok, emellett részmunkaidőben dolgozom a DSD-ben. Érdekel a JAVA, OpenGL és OSG programozás. Szabadidőmet olvasással, gitározással, filmek, sorozatok nézésével, néha úszással szoktam tölteni.

Herczog Attila

2018. 10. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem informatikai karának hallgatója vagyok. Az informatikán belül leginkább web-fejlesztéssel szeretek foglalkozni. Kedvenc nyelveim a JavaScript, CSS, PHP. Szabadidőmben is programozással, illetve elektronikai projektekkel, 3D nyomtatással foglalkozok.