people

Jelenlegi hely

Kovács László

az osztályvezető

1994. 11. 15. óta dolgozik a DSD-ben.

Dr. Kovács László, műszaki doktor, az MTA SZTAKI Elosztott Rendszerek Osztályának (DSD) alapítója és vezetője. Pályafutása kezdetén számos projektben vett részt a számítástechnikai hálózat protokollok kialakítása, a specifikáció és kivitelezés területein. Külföldi egyetemek és kutatóintézetek vendégoktatójaként tanított és kutatott éveken keresztül (University of Montreal, Kanada, University of Delaware, USA, École Normale Supérieure de Cachan, Franciaország). A W3C Tanácsadó Testületének tagja, számos nemzetközi tudományos konferencia elnöke, szervező és programbizottsági tagja, tudományos folyóirat szerkesztőbizottsági tagja.

Dr. Micsik András

csoportvezető, tudományos főmunkatárs

1994. 11. 15. óta dolgozik a DSD-ben.

Dr. Micsik András jelenleg a Szemantikus Web és a Linked Open Data (LOD) alkalmazási lehetőségeit kutatja különböző környezetekben, pl. repozitóriumokban, számítási felhőkben és e-science megoldásokban.

Pataki Balázs

Faj: csimpánz

1997. 10. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Szótártechnológus, EU-projektipari munkatárs, rendszer elosztási különmegbízott, önkéntes véradó (főleg mások vérét). Fő érdeklődési területe a webes technológiák, kollaboratív rendszerek és a nők, különösen ezek együttes kombinálásával. A W3C szabványok lelkes híve, gyerekeinek névként X-szel kezdődő rövidítéseket fog adni ("XPath, azonnal tedd le azt a szögbelővőt!"). Szereti a kihívásokat, és a csokoládét. Nem szereti, ha kihívják és nem kap csokoládét. Kedvenc szabadidős tevékenysége a hobbi.

Tóth Zoltán

alias Sac

2000. 07. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Úgy alakult, hogy Sac lettem. Egyszerű 3 betű, és tényleg nincsen semmi mélyebb értelme: s-a-c. Egyszerű, mint én. Sacként a tudásom C, PHP, Java és mindenféle nyelveken írt programok írására korlátozódik. Van pár tudományos publikációm is, melyeket főként a Veszprémi Egyetem PHd hallgatójaként követtem el. Belekóstoltam némely grafikai program használatába is, elboldogulok a Photoshop-pal, és ismerkedem a 3d-s ray-tracer szoftverekkel.

Pallinger Péter

2005. 09. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Informatikus mérnökként végeztem a BME-n. Főbb érdeklődési területeim a szemantikus web technológiák, az ontológiák, a leíró logikák és a tanuló rendszerek.

Virág Éva

2010. 01. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Angoltanárként végeztem az ELTE-n, majd gazdaságdiplomácia és menedzsment szakon a BGF-en. 8 évig angoltanárként, majd másfél évig a Nemzeti Múzeumban kiállításszervezőként dolgoztam. 2006-tól egy nemzetközi nagyvállalatnál regionális projekt koordinátori és asszisztensi munkakört töltöttem be. 2010. januárban kerültem a SZTAKI DSD osztályára, itt elsősorban projekt adminisztrációval és menedzsmenttel foglalkozom.

Finta Norbert

2017. 10. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Mesterdiplomámat a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán szereztem. Eddig leginkább JAVA és Kotlin nyelveken programoztam, de mindig szívesen ismerkedem új programozási nyelvekkel, technológiákkal. 

Martin Dániel

2018. 10. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Programtervező informatikusként végeztem az ELTE-n 2020-ban, de már kiskorom óta foglalkozom informatikával. Kedvenc programnyelvem a C# és Python. Szabadidőmben szeretek fényképezni és olvasni, és logikai játékokat is gyűjtök.

Siket Melinda Tekla

2018. 10. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai karának hallgatója vagyok. Eddig főleg JAVA nyelven programoztam, érdekel az Android alapú szoftverfejlesztés, de szívesen foglalkoznék JavaScripttel is. Szabadidőmet nagyrészt olvasással és kari rendezvények szervezésével töltöm.