people

Jelenlegi hely

Kovács László

az osztályvezető

1994. 11. 15. óta dolgozik a DSD-ben.

Dr. Kovács László, műszaki doktor, az MTA SZTAKI Elosztott Rendszerek Osztályának (DSD) alapítója és vezetője. Pályafutása kezdetén számos projektben vett részt a számítástechnikai hálózat protokollok kialakítása, a specifikáció és kivitelezés területein. Külföldi egyetemek és kutatóintézetek vendégoktatójaként tanított és kutatott éveken keresztül (University of Montreal, Kanada, University of Delaware, USA, École Normale Supérieure de Cachan, Franciaország). A W3C Tanácsadó Testületének tagja, számos nemzetközi tudományos konferencia elnöke, szervező és programbizottsági tagja, tudományos folyóirat szerkesztőbizottsági tagja.

Dr. Micsik András

csoportvezető, tudományos főmunkatárs

1994. 11. 15. óta dolgozik a DSD-ben.

Dr. Micsik András jelenleg a Szemantikus Web és a Linked Open Data (LOD) alkalmazási lehetőségeit kutatja különböző környezetekben, pl. repozitóriumokban, számítási felhőkben és e-science megoldásokban.

Pataki Balázs

Faj: csimpánz

1997. 10. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Szótártechnológus, EU-projektipari munkatárs, rendszer elosztási különmegbízott, önkéntes véradó (főleg mások vérét). Fő érdeklődési területe a webes technológiák, kollaboratív rendszerek és a nők, különösen ezek együttes kombinálásával. A W3C szabványok lelkes híve, gyerekeinek névként X-szel kezdődő rövidítéseket fog adni ("XPath, azonnal tedd le azt a szögbelővőt!"). Szereti a kihívásokat, és a csokoládét. Nem szereti, ha kihívják és nem kap csokoládét. Kedvenc szabadidős tevékenysége a hobbi.

Tóth Zoltán

alias Sac

2000. 07. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Úgy alakult, hogy Sac lettem. Egyszerű 3 betű, és tényleg nincsen semmi mélyebb értelme: s-a-c. Egyszerű, mint én. Sacként a tudásom C, PHP, Java és mindenféle nyelveken írt programok írására korlátozódik. Van pár tudományos publikációm is, melyeket főként a Veszprémi Egyetem PHd hallgatójaként követtem el. Belekóstoltam némely grafikai program használatába is, elboldogulok a Photoshop-pal, és ismerkedem a 3d-s ray-tracer szoftverekkel.

Pallinger Péter

2005. 09. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Informatikus mérnökként végeztem a BME-n. Főbb érdeklődési területeim a szemantikus web technológiák, az ontológiák, a leíró logikák és a tanuló rendszerek.

Virág Éva

2010. 01. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Angoltanárként végeztem az ELTE-n, majd gazdaságdiplomácia és menedzsment szakon a BGF-en. 8 évig angoltanárként, majd másfél évig a Nemzeti Múzeumban kiállításszervezőként dolgoztam. 2006-tól egy nemzetközi nagyvállalatnál regionális projekt koordinátori és asszisztensi munkakört töltöttem be. 2010. januárban kerültem a SZTAKI DSD osztályára, itt elsősorban projekt adminisztrációval és menedzsmenttel foglalkozom.

Tóth Szabolcs

2014. 03. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Az Óbudai Egyetem villamosmérnök szakának voltam hallgatója. Feladataim a DSD-ben a hardvertervezéstől a programozáson át a varrásig terjednek. Szabadidőmben a gordont koptatom, időnként új elektronikát is fejlesztek hozzá.

Felker Tamás

2014. 10. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai karán szereztem felsőfokú mesterdiplomát. Főleg JAVA és C# programozási nyelveken programozok, de elboldogulok a JavaScript-tel és a PHP-val is.

Finta Norbert

2017. 10. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Az ELTE Informatikai Karán szereztem BSc diplomámat, a mesterkézpést pedig a BME-n folytatom. Eddig leginkább JAVA és C++ nyelveken programoztam, de mindig szívesen ismerkedek új programozási nyelvekkel, technológiákkal.

Hermann Zoltán

2015. 03. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Karán végeztem mérnökinformatikusként (BSc). Érdekel a .NET alapú és mobil szoftverfejlesztés. Szabadidőmben szívesen kirándulok, sétálok, vagy kerékpározok.

Naszradi Mihály

2015. 09. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Jelenleg az Eötvös Loránd Tudományegyetem programtervező informatikus hallgatója vagyok, emellett részmunkaidőben dolgozom a DSD-ben. Érdekel a JAVA, OpenGL és OSG programozás. Szabadidőmet olvasással, gitározással, filmek, sorozatok nézésével, néha úszással szoktam tölteni.

Siket Melinda Tekla

2018. 10. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai karának hallgatója vagyok. Eddig főleg JAVA nyelven programoztam, érdekel az Android alapú szoftverfejlesztés, de szívesen foglalkoznék JavaScripttel is. Szabadidőmet nagyrészt olvasással és kari rendezvények szervezésével töltöm.

Martin Dániel

2018. 10. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Programtervező informatikusnak tanulok az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Elsődlegesen elméleti szempontból érdekel az informatika; különösképpen a programozás C#, C/C++ nyelven. Szabadidőmben gyakran írok kisebb grafikus felhasználói programokat.

Herczog Attila

2018. 10. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem informatikai karának hallgatója vagyok. Az informatikán belül leginkább web-fejlesztéssel szeretek foglalkozni. Kedvenc nyelveim a JavaScript, CSS, PHP. Szabadidőmben is programozással, illetve elektronikai projektekkel, 3D nyomtatással foglalkozok.