Jelenlegi hely

Sajtómegjelenések

Az oszály sajtóközleményeit és sajtómegjelenéseit olvashatja ebben a menüpontban.

Plakátok, szórólapok

Ez a menüpont azokat a plakátokat és szórólapokat tartalmazza, amiket a projektjeinkről és az osztályunkról készítettünk különböző kiállításokon.

Internet alkalmazások

Mi szolgáltatjuk Magyarország legnépszerűbb angol-magyar szótárát. Emellett egy webes szavazási szolgáltatást is üzemeltetünk. Egyéb internetes alkalmazások és a fentiek részleteinek megtekintéséhez nézze meg ezt a szekciót.

Tudományos konferenciák és workshop-ok

Az Elosztott Rendszerek Osztály több tudományos konferenciának és workshopnak adott otthont, valamint további számos szervezésében is részt vett. Ebben a szekcióban megtekintheti ezen események listáját.

Honlapok

Számtalan intézménynek készítettünk honlapokat, többek között a magyar kormányzati szférában is. Ezekhez az oldalakhoz karbantartási szolgáltatást is nyújtunk. A karbantartási szolgáltatást egy belső használatra kifejlesztett workflow rendszerrel valósítjuk meg, ami gyors reagálást biztosít a karbantartási kérelmekre.

Tudományos vizualizáció

Az emberi láb mozgásának megjelenítését célzó perojekt keretében a lábban található csontok egy lépés során lezajlott mozgásának három dimenziós animációja készült el. A mozgássorozat bemutatja a csontok viselkedését, figyelembe véve néhány fontos tudományos felfedezést, pl. egy, a csontváz struktúrájának stabilizálására szolgáló mechanizmust. Egy másik projektben egy teljes virtuális valóság-beli (VRML) modell készült a tervezett 4-es metrő egyik állomásáról. A 3 dimenziós modell egy két dimenziós tervrajz alapján készült.

Digitális művészeti projektek

A DSD az egyik első olyan műhely volt az országban ami széleskörű együttműködést tett lehetővé művészek és számítástechnikai kutatók között. Számos sikeres digitális művészeti projekt készült el különböző WWW technológiák (JAVA, VRML, stb.) felhasználásával. Egy web-alapú on-line galéria is készült. Az itt elkészített művészeti alkotások magyar és nemzetközi digitális művészeti kiállításokon is szerepeltek. Az Intézet Web szerverén megjelenő képek Weber Imre művészeti projektje keretében Magyaroszágon, a városokban, falvakban, a természetben készültek, bitekbe fagyasztva a tárgyiasult valóság részleteiben folytonosan változó összességének meglepően állandó kulisszáit.