people

Jelenlegi hely

Kovács László

az osztályvezető

1994. 11. 15. óta dolgozik a DSD-ben.

Dr. Kovács László, műszaki doktor, az MTA SZTAKI Elosztott Rendszerek Osztályának (DSD) alapítója és vezetője. Pályafutása kezdetén számos projektben vett részt a számítástechnikai hálózat protokollok kialakítása, a specifikáció és kivitelezés területein. Külföldi egyetemek és kutatóintézetek vendégoktatójaként tanított és kutatott éveken keresztül (University of Montreal, Kanada, University of Delaware, USA, École Normale Supérieure de Cachan, Franciaország). A W3C Tanácsadó Testületének tagja, számos nemzetközi tudományos konferencia elnöke, szervező és programbizottsági tagja, tudományos folyóirat szerkesztőbizottsági tagja.

Dr. Micsik András

csoportvezető, tudományos főmunkatárs

1994. 11. 15. óta dolgozik a DSD-ben.

Dr. Micsik András jelenleg a Szemantikus Web és a Linked Open Data (LOD) alkalmazási lehetőségeit kutatja különböző környezetekben, pl. repozitóriumokban, számítási felhőkben és e-science megoldásokban.

Pataki Balázs

Faj: csimpánz

1997. 10. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Szótártechnológus, EU-projektipari munkatárs, rendszer elosztási különmegbízott, önkéntes véradó (főleg mások vérét). Fő érdeklődési területe a webes technológiák, kollaboratív rendszerek és a nők, különösen ezek együttes kombinálásával. A W3C szabványok lelkes híve, gyerekeinek névként X-szel kezdődő rövidítéseket fog adni ("XPath, azonnal tedd le azt a szögbelővőt!"). Szereti a kihívásokat, és a csokoládét. Nem szereti, ha kihívják és nem kap csokoládét. Kedvenc szabadidős tevékenysége a hobbi.

Tóth Zoltán

alias Sac

2000. 07. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Úgy alakult, hogy Sac lettem. Egyszerű 3 betű, és tényleg nincsen semmi mélyebb értelme: s-a-c. Egyszerű, mint én. Sacként a tudásom C, PHP, Java és mindenféle nyelveken írt programok írására korlátozódik. Van pár tudományos publikációm is, melyeket főként a Veszprémi Egyetem PHd hallgatójaként követtem el. Belekóstoltam némely grafikai program használatába is, elboldogulok a Photoshop-pal, és ismerkedem a 3d-s ray-tracer szoftverekkel.

Pallinger Péter

2005. 09. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Informatikus mérnökként végeztem a BME-n. Főbb érdeklődési területeim a szemantikus web technológiák, az ontológiák, a leíró logikák és a tanuló rendszerek.

Virág Éva

2010. 01. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Angoltanárként végeztem az ELTE-n, majd gazdaságdiplomácia és menedzsment szakon a BGF-en. 8 évig angoltanárként, majd másfél évig a Nemzeti Múzeumban kiállításszervezőként dolgoztam. 2006-tól egy nemzetközi nagyvállalatnál regionális projekt koordinátori és asszisztensi munkakört töltöttem be. 2010. januárban kerültem a SZTAKI DSD osztályára, itt elsősorban projekt adminisztrációval és menedzsmenttel foglalkozom.

Finta Norbert

2017. 10. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Mesterdiplomámat a BME Villamosmérnöki és Informatikai Karán szereztem. Eddig leginkább JAVA és Kotlin nyelveken programoztam, de mindig szívesen ismerkedem új programozási nyelvekkel, technológiákkal. 

Csontos Réka Hanga

2022. 10. 17. óta dolgozik a DSD-ben.

A Debreceni Egyetem programtervező informatikus szakán végeztem 2022-ben. Kedvenc programnyelvem a JavaScript és a Python. Szabadidőmben szeretek videójátékokkal játszani, és gitározni.

Kukucska Ákos

2022. 11. 07. óta dolgozik a DSD-ben.

Az ELTE-IK programtervező informatikus alapszakán végeztem 2023 tavaszán. Jelenleg ugyanitt mesterképzésen tanulok, várhatóan 2025-ig.

Nagy Kadosa

2023. 09. 01. óta dolgozik a DSD-ben.

Az OE-NIK mérnökinformatikus alapszakán tanulok és 2024 tavaszán fejezem be a képzést. Legtöbbet JavaScript-ben és C#-ban kódolok, de érdekelnek más funkcionális és objektum orientált nyelvek is.

Tanácsi Roland

2023. 09. 15. óta dolgozik a DSD-ben.

Az Óbudai Egyetem hallgatója vagyok és a jövőben egy BSc diploma tulajdonosa (remélhetőleg). Elsősorban a C# és a Python nyelv nagy szakértője, de nem félek akár a HTML, CSS és JS hármashoz sem hozzányúlni. Érdeklődési köreim a mesterséges intelligencia, a gépi tanulási modellek (azon belül is leginkább a neurális hálózatok), a foci, az esport és az online sportfogadás.