projects

Jelenlegi hely

Teljes név:World Wide Web Consortium Magyar Iroda
Kezdet:2002. 09. 01.
Lezárás:2020.
A projekt honlapja:http://www.w3c.hu/

A World Wide Web Consortium 2002. szeptember 1-én nyitotta meg Magyar Irodáját, mely az MTA SZTAKI Elosztott Rendszerek Osztályán működik.

A W3C-t 1994. októberében alapították azzal a céllal, hogy elősegítsék a Webben rejlő lehetőségek minél teljesebb kihasználását olyan közös számítógépes protokollok kidolgozásával, amelyek előremozdítják a Web fejlődését és garantálják széleskörű felhasználhatóságát. A W3C célja az, hogy kiaknázza a Web összes lehetőségét az információs fórumok, a kereskedelem, a kommunikáció és a kollektív tudás terén egyaránt.

Ma már a W3C-nek több, mint 400 tagszervezete és 16 irodája van a világ minden részén.

A W3C a Web nyújtotta lehetőségek kihasználásáért tett erőfeszítések részeként - célkitűzésének realizálása reményében - regionális szervezetekkel társul. A W3C irodák az adott ország nyelvén járulnak hozzá a küldetés népszerűsítéséhez, szélesítik földrajzi bázisát, és ösztönzik a W3C fejlesztési munkáiban való nemzetközi részvételt. A W3C-nek jelenleg 16 irodája működik, a következő országokban: Ausztrália, a Benelux államok, Egyesült Királyság és Írország, Finnország, Görögország, Hong Kong, India, Izrael, Kína, Korea, Magyarország, Marokkó, Németország és Ausztria, Olaszország, Spanyolország és Svédország.

A W3C Magyar Iroda célja, hogy a magyar intézmények és cégek minél szélesebb körében megismertesse a W3C tevékenységét és segítséget nyújtson az azokban való részvételhez.

A W3C Magyar Iroda az alábbi szolgáltatásokkal segíti a W3C munkáját:

További linkek: