projects

Jelenlegi hely

Teljes név:RICOH-SZTAKI együttműködés
Kezdet:2007.
Lezárás:2009.
Résztvevők:
Vezető:Kovács László
RICOH - SZTAKI sajtóközlemény
A jövő irodája egyre inkább projektek, csoportok és adott szervezetek különböző részlegei, osztályai közötti dinamikus információ-használat, intenzív tudás-felhasználás és megosztás irányába mozdul el.
Ebben a szellemben indult egy nemzetközi együttműködés-alapú kutatási program, 2007-2009 között, melyben a RICOH Ltd és az MTA SZTAKI K+F csoportjai szoftver-kutatási tevékenységet és fejlesztéseket végeztek a jövő irodájának támogatására.
...
A RICOH - SZTAKI sajtóközlemény teljes szövege PDF formátumban elolvasható itt.

A RICOH Company Ltd. és az MTA SZTAKI 3 évre szóló együttműködési megállapodást kötött a következő generációs Web-technológia alapú csoportmunka-szoftverek kutatás-fejlesztésére. A RICOH Company Ltd. célja az, hogy a csoportmunka szoftverrendszerek területén megelőzze versenytársait, a Canont és a Fuji Xerox-ot az MTA SZTAKI Elosztott Rendszerek Osztálya (DSD) közreműködésével, amely vezető szerepet játszik a kutatási programban.

A jövő csoportmunkáját az abban résztvevő szervezeti egységek organikusan szervezett, a feladatok elosztásán alapuló, projektekbe szervezett párhuzamos tevékenységek fogják jellemezni. RICOH Company Ltd. célja annak a vizsgálata, hogy a Web milyen módon alkalmazható a jövőben, a cégek közötti és cégeken belüli kölcsönös információmegosztás céljára.

A hálózati és digitális készülékek fejlett technológiáinak továbbfejlesztése céljából a RICOH Company Ltd. és az MTA SZTAKI egyesíti kutatás-fejlesztési potenciálját, a hatékonyabb szoftver fejlesztés érdekében.

A 3 évre tervezett kutatási együttműködésről a RICOH Company Ltd. rövid cikket jelentetett meg a Nikkei Sangyo Shinbun (Nikkei Business Daily) japán üzleti napilapban 2007. január 31-én.