Jelenlegi hely

Teljes név:Elosztott Digitális Hangtárak a Közösségi Rádiózásért
Szám:IST-2001-32226
Kezdet:2002. 01. 01.
Lezárás:2004. 06. 30.
Résztvevők:
Költségvetés:1.475 million EURO
A projekt honlapja:http://dsd.sztaki.hu/projects/past/sotf/en/

Projektleírás

A „Streamonthefly” tulajdonképpen egy személyre szabott közösségi rádió program, csoportos ajánlattételi rendszerrel és sávszélesség érzékeny streaminggel (sugárzással).

A Streamonthefly a legfejlettebb köztesréteg (middleware) és ágens technológiák alkalmazásával elkészíthető audió tartalomra vonatkozó menedzselési és perszonalizációs technológiákat mutatja be.

Számos olyan közösségi program van, melyek túl értékesek ahhoz, hogy mindössze egyszer hallhassuk őket. A projekt keretein belül egy olyan újrahasznosítási eljárást dolgozunk ki, mely lehetővé teszi, hogy bárki, bármikor on-line vagy mobil eszközökkel elérheti a műsorokat. Az adott rádió program személyessé tételének (personalization) bemutatása pedig a projekt kísérleti változatának másik fontos célja.

A végső felhasználó saját maga számára alakíthatja az automatikusan előállított audió tartalom formáját és választhat a web/WAP/GPRS elérések közül. A tartalom kiválasztása a közlési lehetőségeken, személyes és csoportos ajánlattételen alapul, mely támogatja az időtől független, személyre szabott hozzáférést minőségi audió tartalmakhoz, melyeket audió specifikus meta adatokkal bővítettek. Egy rádióadó műsorainak felhasználásához előállítunk egy kísérleti alkalmazást, mely reményeink szerint 30%-os hallgatói létszám- és hallgatottsági időnövekedést eredményez. A szoftver testreszabását valós igények alapján végezzük. Az elvárt hatások eredményét a következő adatokkal mérjük: új hallgatók bekapcsolódása, az előállítási folyamatokra kifejtett hatás, és az audió mikroportál kiajánlásokból befolyt illetékek.

Az EUTIST-AMY klaszter keretein belül, a StreamOnTheFly projekt egy olyan kísérlet, mely a rádiózás-televíziózás területén összehangolja/vegyíti és finomítja a meglévő köztesréteg (middleware) és ágens technológiákat.